Skip to content

Over Ons

Het idee

Nadat ik bij een voetbalwedstrijd in Londen was geweest, en ik had gezien hoe er daar allerlei merchandise rond het stadion werd verkocht, was ik meteen “verkocht”, en dacht dit ga ik bij ons in Groningen ook proberen te doen.Dit was iets dat helemaal niet in Groningen gebeurde en dus helemaal nieuw was. Er werd wel eens een shirtje door iemand gemaakt en er was wel eens een speldje opgedoken waar dan Groningen op stond of iets dergelijks, maar niet echt iets groots of tastbaars in de vorm van een collectie speldjes, petjes, of andere merchandise. Bij FC Groningen was behalve een balpen een sticker een sjaaltje en zo nu en dan een raar petje, maar verder was er geen merchandise te krijgen wat ook echt de moeite waard was.

 

Grunn-pins & Grunn-shirts (2002)

Hierop zijn wij in 2002 gestart met Grunn-pins & Grunn-shirts, en al snel kwam de eerste echt toffe Groningen gerelateerde merchandise op de markt . Gestart met het verkopen van één speldje en twee shirts met een design dat ik zelf had ontworpen, was ik binnen een paar uur volledig uitverkocht. Al snel breidde wij Grunn-pins & Grunn-shirts uit en was er een grote collectie speldjes, shirts en andere (FC)Groningen gerelateerde merchandise in en rond het stadion te verkrijgen.

In een tijdsbestek van vijf jaar groeide Grunn-shirts & Grunn-pins uit tot een prachtige organisatie, met een filiaal in Hoogezand aan de hoofdstraat. Er veranderde veel en snel in en rondom Groningen. Fc Groningen was verhuist van “het” Oosterpark naar “de” euroborg en dat was natuurlijk een fantastische gebeurtenis die de groei van Fc Groningen zeer ten goede kwam . De fc speelde in die tijd heel erg goed en “wij” gingen Europa in en Grunn-shirts ging mee. Wij ontwierpen speldjes met speeldatum, sjaaltjes, shirts, petjes, vlaggen, banners, stickers enzovoort.

 

Grunnspul

Ook Grunn-shirts & Grunn-pins zijn in deze overgangsfase over gegaan in Grunnspul, dit mede doordat het grotere vormen aan begon te nemen. Grunnspul begon steeds meer bleef uitbreiden en er kwamen heel veel producten bij kwamen dat op z’n Gronings “spul” wordt genoemd, vandaar de naam Grunnspul. Met een filiaal aan de vismarkt en een kleine fanstore in de Euroborg, die wij de Grunnspul “unofficial” fan stores hebben genoemd, werden we dan ook al snel bekend in stad en ommeland.

 

                 Fanstore Euroborg                             Open dag FC Groningen

Veel van onze merchandise is voor iedereen die het noorden een warm hart toedraagt en trots is om te laten zien waar hij of zij vandaan komt. Of je nu uit de stad of uit de provincie komt Grunnspul heeft er de juiste merchandise en of kleding voor gemaakt. Tijdens de open dagen van Fc Groningen en tijdens braderieën in de stad of de provincie hebben wij iedereen kennis laten maken met onze producten.

 

 

Bekerfinale 2015 FC Groningen – PEC Zwolle

De jaren vliegen voorbij en we komen in het begin van het jaar tweeduizendvijftien. Alles lijkt erop dat FC Groningen zich gaat plaatsen bij de laatste vier clubs richting de finale van de “KNVB beker”. Op achtentwintig januari 2015 wint FC Groningen met 4-0 van Vitesse en gaat naar de halve finale.

 

Dit was voor Grunnspul het startsein om direct bezig te gaan met het ontwerpen van merchandise gerelateerd aan de “beker” finale. Na een aantal dagen en nachten doorwerken verschenen de eerste ontwerpen voor de shirts die wij wilden gaan maken . Wij kozen voor twee types shirt ,één voor de finale en één na de finale voor als we wonnen. Het shirt wat wij hebben gemaakt voor als wij de beker zouden winnen hielden we geheim, maar wij lekte wel naar de pers dat wij er ééntje klaar hadden liggen voor als we de finale zouden winnen. Speciaal hebben wij voor de echte fanatieke groep supporters, nog een “eigen” shirt ontworpen en op de markt gebracht voor deze finale wedstrijd .

 

 

 

 

 

 

 

 

“Voor en door Groningers”

Al met al is Grunnspul in Groningen een begrip geworden als gaat om merchandise en toffe Groningen gerelateerde kleding. Sinds heden willen wij van Grunnspul meedoen aan het sterker maken van de regio, onder het motto “voor en door Groningers”

willen een bijdrage leveren aan dit project. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met een aantal Groninger ondernemers, om op deze manier elkaar proberen te versterken. Groningen,staat bij ons hoog in het vaandel en wij zijn er trots op dit allemaal voor jullie te mogen en kunnen doen .

 

 

 

 

 

 

 

 

Zeventien verschillende speldjes hebben wij ontworpen om deze ook vervolgens zelf in China te laten maken. Van sleutelhangers tot key-cords, asbakken, glasblokken met logos, shirts, petjes, vlaggen hebben wij ontworpen, ontwikkeld en op de markt gebracht. Door onze nieuwe designs, soms wat aanstootgevend maar altijd leuk en super strak, kleurrijk en bovendien heel herkenbaar voor de echte voetbalsupporters en de “die hard” fans, hebben wij Groningen wat dat betreft goed op de “kaart” gezeten zijn er een paar ”klassiekers” uitgerold die tot op de dag van vandaag nog steeds gewild zijn.

 

Dankbaar voor alle steun in de jaren dat we bezig zijn, jullie fantastische reacties op onze merchandise en kleding zijn geweldig.

Dit heeft ons dan ook weer een enorme boost gegeven, dat we hebben besloten Grunnspul in een nieuwe opzet opnieuw onder jullie aandacht te gaan brengen.

Vanaf nu,kan jij bij Grunnspul terecht voor de nieuwste mode trends op het gebied van sweaters, hoodies, shirts, jacks, polo’s, caps, pins etc..

En veel meer merchandise,kleding en accessoires dan dat jullie van ons kennen,en ook nog steeds met de Groninger accenten zoals jullie die van ons gewend zijn.

Zo komen er een vijftal nieuwe kleding lijnen,met nieuwe kledingstukken die wij voorheen niet in ons assortiment hebben gehad.

Met de daar bijpassende accessoires, om het geheel af te stylen .

Ook hebben wij een speciale kledinglijn ontwikkeld met het “stadswapen”,deze hebben wij nu op verschillende methoden laten produceren, vanaf heden is het stadswapen ook geborduurd bij ons te verkrijgen.

Hebben wij jou nieuwsgierig een beetje aangewakkerd,kijk dan maar eens rustig op onze nieuwe website en laat je verrassen door onze nieuwe collecties.

Mocht jij nog vragen hebben of wil jij op de hoogte worden gehouden, neem gerust contact op via de app, mail ,telefoon, of kom langs in onze tijdelijke store aan de grote markt  1 in groningen .

Team Grunnspul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik weet genoeg!